Najaarsconcerten zaterdag 19 en zondag 20 november 2022

Op zaterdagavond 19 en zondagmiddag 20 november geeft het NS orkest haar traditionele najaarsconcerten. Het orkest staat dit jaar voor het eerst onder leiding van Leon Vliex. Graag tot ziens op onze concerten!!

Gratis toegangskaarten bestellen:
– zaterdagavond 19 november (aanvang 19:30 uur): klik hier
– zondagmiddag 20 november (aanvang 14:30 uur): klik hier

Locatie: Theater De Kom, Stadsplein 6 te Nieuwegein

U komt toch ook?
Er is in ieder geval één reden om de concerten te bezoeken: de uitvoering van Danzón No. 2 van Arturo Márquez. De danzón is een elegante Cubaan
se dans met tango-achtige ritmes. Danzón No. 2 probeert zo dicht mogelijk bij de essentie van deze dans te komen, met lyrische melodieën en wilde ritmes, waarin de compositie respect betuigt aan de ‘echte’ populaire muziek. Kortom, Zuid-Amerikaanse passie.

Daarnaast voert het orkest El Camino Real van Alfred Reed uit waarin u nog meer Zuid Amerikaanse emotie en passie kunt horen. En er staat natuurlijk meer op het programma: zoals de Instant Mars (Jos Rijken), waarin 48 fragmenten uit andere marsen zijn verwerkt, Les Misérables met de mooiste thema’s uit de gelijknamige musical en een arrangement met muziek van Guus Meeuwis, met natuurlijk Kedeng kedeng (Per Spoor).

En niet te vergeten de première van The Ride, gecomponeerd door hoofdconducteur Jörgen IJsendorn.

Het volledige programma kunt u hier vinden.

 

Theater DE KOM, Stadsplein 6, 3431 LZ Nieuwegein