Lid worden

Wij zoeken muzikanten om samen met ons mooie en aansprekende muziek te maken! Als lid van het NS Orkest speel je in het bedrijfsorkest van de Nederlandse Spoorwegen. Een orkest met een volledige bezetting, een goede dirigent en prima faciliteiten. Je maakt muziek in een ambitieus orkest en speelt voor een groot publiek. De optredens van het orkest zijn divers: stationsopeningen, landelijke evenementen, najaarsconcerten in theater De Kom te Nieuwegein. Daarnaast zijn er regelmatig concertreizen naar het buitenland; zoals Zuid-Korea (2009), China (2014), Oostenrijk (2012 en 2018) en Duitsland (2023). Het repertoire varieert van originele composities voor harmonieorkest tot klassiek, jazz, pop en filmmuziek.

Enthousiast geworden en wil je een keer komen luisteren of meespelen? Vul het contactformulier in of stuur een email naar het secretariaat. Geef aan welk instrument je bespeelt en op welk niveau. Je kunt geheel vrijblijvend een paar repetities mee komen spelen om sfeer te proeven. We repeteren op maandagavond van 19:15 tot 21:30 uur in het Hoofdkantoor van de Nederlandse Spoorwegen: Laan van Puntenburg 100, 3511 ER Utrecht (naast Utrecht CS).

Vacatures:
– 1e trompettist(e)
– contrabassist(e)
– klarinettisten zijn altijd welkom

Speel je een ander instrument, schroom niet om contact met ons op te nemen. Wellicht is er ook voor jou een plek in het het orkest.

Procedure:
Voor medewerkers van de sociale eenheid NS is er altijd plaats in het orkest, mits je over het vereiste basisniveau beschikt. Voor mensen buiten NS geldt dat er alleen op open vacatures muzikanten aangenomen kunnen worden. Richtlijn voor het basisniveau van muzikanten in het NS Orkest is B/C-niveau conform hafabra richtlijnen. Voor 1e partijen geldt tenminste C-niveau. Ook zonder diploma kun je bij ons komen spelen, mits je basisniveau voldoende is. Dit wordt bepaald door de dirigent. Voorspelen is onderdeel van de procedure om lid te worden van ‘Misschien wel het leukste orkest van Nederland’. Jaarlijks wordt gekeken naar de partijverdeling binnen de sectie.

Wil je weten hoe het orkest klinkt? Klik hier om de Nederlandse première (najaarsconcerten 2019) te beluisteren van “Third Clarinet Concerto for Bb/Eb Clarinet and Wind Band” (Oscar Navarro).