NS Orkest

Het NS Orkest bestaat 75 jaar!
Het NS Orkest, opgericht op 1 april 1949, viert dit jaar haar 75 jarig jubileum. Dat vieren we onder andere met een speciaal jubileumconcert voor donateurs en een jubileumeditie van de najaarsconcerten met Francis van Broekhuizen als speciale gast. Raadpleeg de agenda van het orkest voor meer informatie.
Het NS Orkest is een landelijk opererend harmonieorkest dat in Utrecht haar thuisbasis heeft. Ruim 65 amateur-muzikanten, uit heel Nederland, met hart voor de spoorsector vormen samen het NS Orkest; het bedrijfsorkest van de Nederlandse Spoorwegen. Het orkest verbindt muzikanten die werkzaam zijn bij NS, Prorail, Movaris en andere bedrijven uit de spoorsector, maar staat ook open voor ambitieuze muzikanten die niet in de spoorsector werkzaam zijn. Heb je interesse om mee te spelen in dit mooie orkest
, kijk hoe je lid kunt worden.

Dirigent
Léon Vliex is vanaf juni 2022 de vaste dirigent van het NS Orkest. Vliex is een ervaren dirigent en componist die zijn sporen heeft verdiend in de blaasmuziek. Meer informatie over Leon Vliex vindt u hier

Repertoire
Het repertoire varieert van origineel repertoire voor harmonieorkest tot klassiek, jazz, swing, pop en filmmuziek. Elk jaar wordt een gedeelte van het repertoire vervangen. Een belangrijk deel van het nieuwe repertoire wordt door de muziekcommissie geselecteerd voor de jaarlijkse najaarsconcerten. Er valt dus altijd wat te leren en studeren. Bekijk de inhoud van onze muziekmap.

Repetitie
Het orkest repeteert elke maandagavond in het hoofdgebouw van de Nederlandse Spoorwegen, naast het station Utrecht Centraal. De repetitie start om 19:15 uur en duurt tot 21:30 uur. Daarnaast worden elk jaar een aantal repetitiezaterdagen en een repetitieweekend geprogrammeerd. De gelegenheid bij uitstek om de puntjes op de i te zetten en je mede muzikanten beter te leren kennen.

Najaarsconcert 2022