Dirigent NS Orkest

Léon Vliex, geboren in 1968 te Heerlen, is een muzikaal multitalent. Hij is componist, musicoloog, dirigent en uitgever van blaasmuziek (Bronsheim Music). Al op 7-jarige leeftijd volgt hij lessen in muziektheorie, dwarsfluit, zang en piano aan de Muziekschool Heerlen. Naast dwarsfluit en piano speelt hij piccolo, trompet, waldhoorn en trombone. In 1987 begint hij zijn studie Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. In dezelfde tijd studeert hij bij Gerrit Fokkema aan het Hilversums Conservatorium HaFaBra-directie. Hij rondt beide studies na enkele jaren succesvol af.

Tijdens zijn studie begint hij met componeren. Zijn werk Composition VIII wint een 1e prijs in de hoogste afdeling bij een internationale compositiewedstrijd in Trento (Italië). Op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade en de kampioenschappen van de landelijke federaties op het gebied van de blaasmuziek worden regelmatig werken van Leon Vliex uitgevoerd.

Als dirigent is hij naast het NS Orkest verbonden aan Muziekvereniging Constantia (Werkhoven), IJsselsteins Fanfareorkest Excelsior en fanfare Caecilia (Schalkwijk). Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd als jurylid voor festivals en compositiewedstrijden.

Meer informatie over Leon Vliex is te vinden op wikipedia.

Leon Vliex